7 tips til at overleve camping i koldt vejr

Vintercamping kan være sjovt, men det kan også være kilden til en simpel forkølelse. Vær omhyggelig og planlæg din kolde campingtur i god tid, og opnå en behagelig og sjov oplevelse.

Det er koldt. Det sner. Og det er et godt tidspunkt for en campingtur.

Månen gør sneen-draperet skov glød, og tilbagetrækning af sommertiden campister betyder, at du har masser af plads til dig selv.

Men en vinter campingtur kræver lidt mere eftertanke og planlægning end din gennemsnitlige sommer udflugt. Peter Kummerfeldt, en vildmark overlevelse ekspert, der underviser i udendørs færdigheder gennem sit firma, OutdoorSafe har camperede i minus 15 graderr, mens du arbejder på Air Force Survival School i Alaska. Hans vinter overlevelse tips kan hjælpe en autocamper navigere ekstreme forhold samt mindre skræmmende ture tættere på hjemmet.

Klæd dig ordenligt

Du ønsker tøj, der kan holde dig varm i perioder med inaktivitet. Chancerne er du vil skabe masser af varme i løbet af dette backcountry trek, men det er sværere at opretholde en behagelig temperatur, når du holder op med at bevæge sig.

Så lag op. Starte med polyester termisk undertøj til basislaget. Vælg åndbar fleece til at hæmme ophobningen af ​​sved under anstrengelse. Hvis du foretrækker naturlige fibre vælge merino uld og uld-fleece blandinger, der tilbyder den varme uld uden kløe. Pack en tørklæde eller hals gamache, som du kan tage af og på nemt at regulere kropstemperaturen, og tage en let jakke, der er både vandtæt og åndbar.

Lagdeling kan også holde dit hoved og fødder varme. Fleece eller uld strømpe hætter kan gøres vindtæt når dækket med en aftagelig hætte. Lad dine bomuld sokker derhjemme. Vælg i stedet uld (merino uld vil ikke være kløende) eller fugtspredende polyester sokker er designet til vandreture. Støvler behøver ikke at være dyrt, men de bør være vandtæt eller vandafvisende, især hvis du har planer om vandring gennem sne.

Udsæt ikke dine hænder for kulde

For at holde dine fingre varme, pack polyester handske liners og handsker, så handsker til lag over dem. Stock op på kemiske varmepuder til når du har brug for lidt varme løft.

Hav altid ild

Når du ankommer til din campingplads, starter din ild før du laver nogen anden opsætning. Planlægge og altid pack brand kilder. Du kan gå lavteknologisk med tætpakkede tørretumbler lint proppet ind gamle pille flasker eller film dunke eller højteknologisk med magnesium brand startere.

Vælg den rigtige campingplads

Sommer campister måske foretrækker den shadiest og mest afsides sted. Om vinteren, dog kan morgensolen være en velkommen følgesvend. Vær opmærksom på, hvor solen først vil blive vist ved solopgang, og vinklen dit telt til at drage fordel af de tidlige stråler mens afskærmning døren fra vinden.

Du må ikke dehydrere

Du må ikke føler tørst i koldt vejr, men opholder sig hydreret er lige så vigtigt om vinteren, da det er om sommeren. Drik vand (varm eller kold), varm te eller varm chokolade-sidstnævnte også giver højt kalorieindhold brændstof til din udendørs eventyr.

Kondens kan forekomme

Som du indånder i en varm telt på en kold nat, vil der dannes kondens på dit telt, selvom det er en fire-sæson model. Være klar til det til “sne” ned på dig om morgenen. Der er ikke meget du kan gøre ved kondensering, men næste morgen være sikker på at tørre ud din sovepose, før du bruger det igen. For at minimere kondens, kan du lufte dit telt om natten det vil ikke holde i varmen så godt, men det vil forblive tørretumbler.

Behold dit tøj på, når du sover

Den gamle visdom stripping ned, før du kommer ind i en sovepose giver ikke mening. Sæt på alt, hvad du bragt, før du tænder i for natten. Og hvis lejrbål stadig går, varme noget vand, hæld det i en varme-bevis vandflaske, og putte i tasken med det.

Vinteren er et godt tidspunkt for en campingtur. Nøglen til en vellykket udflugt er at huske, at selv en lille smule varme kan gå en lang vej.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *