At rejse er at leve

Ja den er god nok. Selvom udtrykket er gammelt og slidt, så er det ikke desto mindre sandt. Når man rejser, så kommer man væk fra dagligdagens trummerum. En dagligdag, som for mange er kørt så fast i sporene, at man ikke kan skelne den ene dag fra den anden. Når man rejser, til gengæld, så er dagene så forskellige, at man den ene dag kan bestige et bjerg med vinterfrakke og pigsko, mens du dagen efter kan ligge og slikke sol på en skøn sandstrand. Er du i tvivl om, hvorvidt du skulle tage ud og rejse, eller hvorhen det i givet fald skulle være? Så læs med her.

Rejsen der ændrer dit liv

Mange unge mennesker vælger i deres sabbatår mellem gymnasiet og en videregående uddannelse at tage på den såkaldte dannelsesrejse. Det er en længere tur, hvor man for første gang skal stå på egne ben i totalt fremmede kulturer. Det er en rejse, som ikke bare udvider din horisont, men også din indstilling til livet. Mange af os herhjemme, har om fattigdom ikke andet kendskab, end hvad vi har set i fjernsynet. Denne tur vil, næsten med garanti, tage dig steder hen, hvor fattigdommen virkelig er til at føle.

Om det er en fattig tigger på gaden i Indien, en afrikaner, der bor i en lerhytte, eller en sydamerikaner, som sælger mangoer fra en lille bod i Colombia, så vil man rejse hjem med et indtryk, der kommer til at bo i dig for evigt. Man kommer hjem som et andet menneske, et menneske som sætter langt større pris, på alle de bekvemmeligheder, som vi tager for givet. Dannelsesrejsen er selvfølgeligt ikke kun noget, som de unge har monopol på, mennesker i alle aldre kan tage af sted for at opleve, hvad de ikke før har oplevet. Der er ingen aldersgrænse, men til gengæld er der garanti for, at du kommer hjem som et ændret menneske.

Rejsen der lader dine batterier op

Man behøver ikke sige sit job op og tage til den anden side af kloden, for at få sig en god rejseoplevelse. Mange steder i Europa og dens nærområder kan man finde en strand, en drink, og en uge, som er god for sjæl og legeme. Tag for eksempel en uge på Grand Canaria. Øen er en af danskernes favoritter, og med god grund. Her er vejret dejligt året rundt, og det er tiltrækkende især i disse kolde tider, hvor man godt kan føle sig lidt vinterdepressiv. Tager man en uge på en af kanarie øernes lækre resorts, så er man sikker på, at man kommer hjem frisk og veludhvilet, klar til at arbejde for fuld damp igen.

Er der i øjeblikket ikke lige finanserne til at tage en uges get-away, så kan man altid låne penge. Casper Ravn-Sørensen, som er stifter af Kassekreditten.dk udtaler

rigtigt mange mennesker låner penge til at rejse for hos os. Det er et af de mest almindelige lån, vi udskriver

Der er altså ikke nogle ben i, lige at snyde sig til en lille ferie, og når man kommer hjem igen, så arbejder man også så meget bedre, at lånet betaler sig selv hjem på ingen tid.

En forlænget weekend kan være tilstrækkeligt

Ofte så handler ferien ikke så meget om, hvor man tager hen, men i stedet, hvad man tager væk fra. Derfor kan en forlænget weekend i for eksempel Berlin, være en glimrende metode til at få hele den hektiske hverdag lidt på afstand. Byen har så utroligt meget historie, at man nemt kan distrahere sig selv fra at skulle tænke på arbejdet eller studiet derhjemme. Det handler kort og godt bare om at komme afsted. Om du tager langt væk, eller om du bare tager et par timer fra din bopæl, så er det at komme væk en oplevelse i sig selv, hvor du kan mærke, at du lever. For at rejse er at leve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *