Sådan oplever du naturen på bedste vis

Er du også blevet fast seer af Nak og Æd, Bonderøven, Alene i Vildmarken og andre overlevelsesprogrammer? Så er det måske fordi der gemmer sig en lille vildmand i dig, der bare venter på at få lov til at komme ud og prøve kræfter med moder natur. Så måske man skulle tage og overveje, om det ikke er på tide at komme ud i naturen og måske tilmelde sig nogle aktiviteter, der giver en oplevelse af naturen? Hvis man bare er den mindste smule interesseret i det, kan man læse med her, for at få nogle tips til det.

Udstyr

Før man skal til at finde ud af, hvilke ting man kan opleve, er det en god ide at starte med udstyret, som er en væsentlig ting at have på plads først. Der er en talemåde der hedder, at man aldrig skal gå ned på udstyr. Og det kan der være noget om, da udstyr er vigtigt for ens sikkerhed og for ens oplevelse. Udover at det er vigtigt, er det også meget forsvarligt at sørge for at have det rigtige udstyr med sig. Det kan man finde inspiration til her på siden, eller også kan man researche om det. Og man kan jo altid vælge at købe udstyret lidt efter lidt, eller gå all in og købe det hele på én gang. Hvis man dog vælger den sidste løsning, kan det være at man er nødt til at tage et mikrolån, så man er sikker på at man har alle ressourcerne til det nødvendige udstyr.

Og selvom det kan være dyrt at anskaffe det, kommer man til sidst til at udnytte det, så meget som man nu kan, da det er noget der er nødvendigt for ens aktiviteter. Fx har man brug for udstyr, før man fx kan klatre.

Camping

Det første man kan tage sig til, er at campe. Mange danskere har prøvet at campe før, da det er en mere udbredt form for aktivitet i naturen. Her kan komme ud i naturen og opleve naturen på helt egen hånd, på lige præcis den måde, som man selv vil det. At campe vil sige at man prøver at bo ude i andre omstændigheder, end dem man er vant til. Og hvis man nu allerede har prøvet at campe i Danmark, kan man jo altid tage skridtet videre og campe i udlandet. Uanset hvad, kommer man til at være i meget mere kontakt med naturen, og man kommer til at opleve en hel anden side af naturen, end den man er vant til. Og så kan man jo også gøre det endnu mere hyggeligt og sjovt, ved at få nogle af sine venner med ud og campe. Men det kan dog også være mere grænseoverskridende og udfordrende, hvis man tager ud og camper alene.

Sportslige aktiviteter

En anden ting man kan afprøve, er at tage ud i naturen for at bevæge kroppen og komme ud og prøve nogle sportslige aktiviteter. Her kan man starte ud med fx at vandre, og derved sætte niveauet op. Alle disse aktiviteter gør igen at man oplever naturen, og udover det, oplever man også det land man er i, på en helt anden måde end hvad man normalt ville have gjort. Ved at vandre kan man komme til at se nogle specielle frugter, sjældne blomster eller usædvanlige dyr. Alt dette samtidigt med at man dyrker sport. Det er som at slå to fluer med ét smæk.

Men tippet her er at tilmelde sig nogle sportslige aktiviteter, og derved komme ud og opleve så meget af naturen som man nu kan. Og igen, disse aktiviteter kan også være i udlandet, hvor der er flere muligheder såsom at fx skydive, riverrafte osv. I Danmark er der nemlig ikke så mange valgmuligheder, så næste gang man er ude og rejse, kan det være en god ide at researche om der er nogle aktiviteter som man kan tilmelde sig.

Fællesskab

Ens fællesskaber bliver også styrket, ved at tage ud i naturen, da man er ude af de omstændigheder som man normalt befinder sig i. Og generelt er det også i forvejen ret sundt at være i naturen. Bare det at gå en tur kan have en stor indflydelse for ens sind, hjerne og krop. Det er bl.a. også derfor at man igennem sin skoletid skal på hyttetur, hvor man befinder sig i naturen. Men hvis man nu har brug for at styrke et fællesskab, eller har brug for at udfordre hinanden, kan det også være en god ide at udnytte naturen til dette. Her har man ikke lige så meget kontakt med omverdenen, da man kan risikere ikke at have nogen service hvis man nu fx er langt ude på landet. Derfor forsvinder kontakten i tid og rum, og man er her 100% i nuet og til stede i ens omgivelser.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *