Tips til ridning i naturen

Efterhånden som vinteren lakker mod enden, er det på tide, at man kommer ud i naturen, efter at have blevet indenfor hele vinteren på grund af kulde og sne. Én måde at komme ud i naturen på er ved at ride. Mange heste har stået i stalden det meste af vinteren og trænger derfor også til at komme ud, og heste nyder rigtig godt af en tur i terrænet efter sådan en lang vinter, hvor de udelukkende har redet i en ridehal. Ridning er desuden et rigtig godt alternativ til at vandre, for hvis man ikke er til det, men stadigvæk ønsker at komme ud og opleve naturen, kan man gøre det på hest i stedet for på fod, da det ikke er ligeså fysisk krævende. Læs tips til hiking her og læs videre herunder for at få nogle tips og tricks til at ride i naturen.

Hvor må man ride henne?

Det virker måske som om, det er tilladt at ride de fleste steder, fordi det ikke kræver meget mere end en sti at gå på, men faktisk findes der nogle restriktioner til hvor og hvornår, man må ride. Man må for eksempel kun ride på stranden i perioden 1. september til 31. maj, hvis der altså er lovlig adgang til stranden, og på klitfredede arealer er ridning udelukkende tilladt på anlagte veje og den ubevoksede strandbred. I offentlige skove er ridning som udgangspunkt tilladt, men husk at hold øje med skilte, der siger det modsatte, og i private skove er det ejeren, der bestemmer om ridning er tilladt. Der findes også andre steder, hvor ridning er tilladt, men husk at det er vigtigt at kigge efter skilte, der viser, at det ikke er tilladt.

Når vejret er koldt

Hvis du er ude at ride, når det er koldt, er det selvfølgelig vigtigt først og fremmest at holde dig selv varm. Det kan du sørge for ved at have en ekstra varm jakke med en sweater eller vest indenunder. Sørg for at have termoridestøvler på, så du ikke får kolde fødder, og tag også en hue på.

Naturligvis skal hesten heller ikke fryse, så anvend altid et vandtæt vinterdækken så hestens muskler ikke bliver rigtig hurtigt kolde i løbet af turen, og så det kan holde varmen inde.

Lær din hest at kende

Noget af det vigtigste når man skal ud og ride i naturen og væk fra hestens sædvanlige og trygge rammer er, at der er et tæt bånd mellem dig og din hest. Det er noget, man skal arbejde på at få, og det kan godt tage tid. Heldigvis findes der nogle forskellige forslag til, hvordan man kan få skabt dette bånd på en let måde.

Man kan blandt andet træne hesten fra jorden, hvilket vil sige, at man trækker en tur med den frem for at ride på den. Dette opdrager den og den lærer dig at kende samtidig med, at du lærer den at kende. Du kan også træne din hest med longearbejde, så den lærer at følge og reagere på din stemme.

Agility er også et rigtig godt eksempel på at udfordre både dig og hesten, og ved at ride og trække din hest gennem forhindringer øves dens tålmodighed samt dens lydighed, og det er alt sammen også med til, at I kommer til at stole mere på hinanden. Det er generelt bare en god idé at gøre noget anderledes med din hest, for at den bliver udfordret. Udover agility, kan det også være i form af at ride nye steder, for det skaber et utroligt stærkt bånd mellem rytter og hest, hvis man oplever noget nyt sammen.

Det vigtigste er selvfølgelig at give din hest masser af kærlighed. Det kan gøres ved at strigle den, nusse og pleje den. Brug lang tid på dette så du lærer din hest at kende og ved, hvad den kan lide og ikke kan lide, og det vænner hesten til at være i dit nærvær. Sørg også for at lær nye sider af din hest at kende ved at fodre den, når den er i folden og se, hvordan den opfører sig, når den skal på fold.

Leave a Reply

Your email address will not be published.