Vigtige tips til at være på camping

At være på camping i naturen er en begivenhedsrig men afslappende oplevelse. At sove udenfor mens man lytter til stilheden, og er omgivet af frisk luft – langt væk fra hverdagens stress og jag, er sundt for både sjæl og krop, og der er ikke meget, der er bedre end det.

Det rigtige udstyr og planlægning vil hjælpe dig og dine venner med at få en endnu bedre oplevelse, og herunder kan du se et udpluk at de vigtigste ting at tage stilling til, før man skal afsted på camping.

Test dit udstyr før brug

At køre langt væk til et område med smuk natur der er langt væk fra alting, er altid rigtig spændende, men det bliver kun bedre af, at man ikke har problemer med sit udstyr, når man er nået så langt, for man er typisk ret langt væk fra andre mennesker og dermed nogen, der kan hjælpe én. Hvis du lige har købt et nyt telt eller måske lånt et af en bekendt, er det vigtigt lige at slå teltet op, før man tager afsted. Haven er et perfekt sted til dette, og samtidig med at man kan forsikre sig om, at der ikke er huller i teltet, og om mangler pløkker eller teltstænger, kan man lære, hvordan man sætter det op og pakker det sammen til kompakt størrelse igen. Især hvis det er første gang, man skal sætte et telt op, kan det her være noget besværligt, hvis man ikke har styr på det fra starten af.

Tjek vejrudsigten

At tjekke vejrudsigten kan ses som en selvfølge, før man tager et nyt sted hen, men især når man skal på camping, er det essentielt. Det er ikke særlig fedt at pakke alt ens sommertøj, fordi man forventer, at man skal på en uges camping i sommervarme Sverige, og det så ender med at regne hele ugen. Hellere pak et ekstra par sokker end et par for lidt; camping bliver en hel del sjovere for hele selskabet, hvis man har det rigtige udstyr med.

Husk de små ting

Det er let at komme til at overse nogle af de vigtige små detaljer, hvis man ikke er vant til at være på camping. Det er en rigtig god idé at tage et ”survival kit” med sig på camping, så man er forberedt på nødsituationer. Survival kits kan let pakkes i små rygsække eller skuldertasker, og kan indeholde alt, hvad man finder nødvendigt. Det kan for eksempel være tændstikker i en vandtæt beholder, gaffatape, snor eller reb, plastre, ekstra batterier til lommelygter, håndsprit, vådservietter, myggespray og en kniv eller dolk.

Det er også vigtigt at være forberedt på, at det altså bliver langt mørkere om natten ude i en skov, end man kan forestille sig, hvis man til daglig bor i eller tæt på byen. Det er derfor meget vigtigt også at medbringe lommelygter, pandelygter og lanterne med batteri nok til hele turen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *